Een nieuwe baan!

Mexicaanse Karla heeft werk gevonden…

groepsfoto cursisten en docenten Welkomstaal

Vier en een half jaar geleden ben ik vanuit Mexico naar Nederland gekomen. Ik heb een Nederlandse vriend (hij is de reden van mijn komst). Mijn Mexicaanse hond heb ik meegenomen.
Een jaar geleden heb ik van een vriendin over Nederlandse lessen bij de blibliotheek gehoord. Ik had mijn staatsexamen B1 gehaald, maar ik kon nog geen baan vinden.

Ik wist dat ik mijn Nederlands moest verbeteren als ik meer kansen op een baan wilde hebben. Ik ging naar de bibliotheek voor een gespreek en het plan van Welkomsttaal was perfect voor mij: drie keer per week was precies wat ik nodig had. In mijn groep hadden we docenten die met schrijven, lezen en grammatica hebben geholpen. Elke keer kwam ik met een lijst met nieuwe woorden thuis.

Op de lessen van Welkomsttaal is mijn uitspraak erg verbeterd. Zo goed dat ik nu een baan heb gevonden. Ik mag op 1 mei beginnen met mijn baan als Customer Technical Service Engineer (CTSE), waar ik veel zin in heb. Daar moet ik Nederlands en Engels praten.

Ik zie het is een hele uitdaging, maar ik kan niet wachten om te beginnen. Wel vind ik het jammer dat ik niet meer naar de lessen kan komen.

Hartelijk bedankt voor jullie hulp!

Karla Lozano Acosta