Ook Welkomsttaal

Het warme verhaal van één van onze taalcoaches…

Eind 2016 raakte ik bij de zoveelste bezuinigingsronde mijn betaalde baan kwijt. Omdat ik niet stil wilde gaan zitten en ‘onder de mensen’ wilde blijven ben ik op zoek gegaan naar zinvol vrijwilligerswerk. Omdat ik iets wilde doen voor nieuwkomers en omdat ik wel iets met taal heb, kwam ik via via terecht bij Welkomsttaal. Na een gesprek met Dianne en een meeloopochtend was ik verkocht en ben vervolgens drie ochtenden per week als taalcoach gaan optreden.

Het leuke aan het werk als taalcoach vond ik vooral het werken met mensen uit verschillende culturen en met verschillende achtergronden. De wereld zit bij jou aan tafel: Syrie, Eritrea, Albanie, Thailand, Filipijnen, China, Ecuador, Japan, Zuid-Afrika, Soedan, Polen, enz. De achtergrond varieert van vluchteling tot immigrant. Het is een spannende mix.

Inmiddels ben ik gestopt als taalcoach omdat ik weer een betaalde baan heb gevonden. Met gemengde gevoelens, want het werk heeft me veel gebracht: waardering van de cursisten, een bredere blik op de wereld en een andere kijk op vluchtelingen.